Domov > Novice > Napadi DDoS se splačajo: kibernetskim kriminalcem obetajo 95-odstotno donosnost
 
  • ARHIV
 
 
RSS iz sveta
 
 
 
 

Napadi DDoS se splačajo: kibernetskim kriminalcem obetajo 95-odstotno donosnost

Pošlji prijatelju
Natisni
 
 
01.01.1900

Spoštovani,

 

strokovnjaki Kaspersky Laba so na črnem trgu preučili ponujene storitve za izvajanje napadov, ki povzročijo porazdeljeno ohromitev storitev (angl. distributed denial-of-service oz. DDoS). Raziskali so, kako je ta nezakonit način poslovanja napredoval, pa tudi stopnjo priljubljenosti in dobičkonosnosti za kibernetske kriminalce. Ugotovitve raziskovanja so zaskrbljujoče, saj se lahko napad naroči že za 6,5 evra, napadeno podjetje pa pri tem utrpi škodo v višini več tisoč ali celo milijonov evrov.

 

Kaspersky Labu ocenjujejo, da bo donosnost napadov DDoS še naraščala. Po podatkih Kaspersky Laba je najdaljši napad DDoS v 2016 trajal 292 ur oziroma okoli 12 dni. V Tovrstni napadi vse bolj izginjajo, ovirajo delovanje in zasenčijo druge, tudi bolj vsiljive napade na podjetja. Žal mala in srednje velika podjetja običajno nimajo znanja, kako se uspešno ubraniti. Prav tako so na dnevni ravni žrtve napadov ponudniki, ki omogočajo spletno gostovanje. Večina podjetij, ki poslujejo pretežno na spletu, si težko privoščijo, da bi imela svoja »vrata« spletne trgovine zaprta eno uro, kaj šele daljše obdobje. To s pridom izkoriščajo kibernetski kriminalci. Kljub temu pa imajo podjetja veliko možnosti, da v sodelovanju s specializiranimi ponudniki, kot je denimo Kaspersky Lab, predvidijo tveganja in namestijo varnostne rešitve, ki uspešno preprečujejo napade DDoS.

 

Podrobnosti o cenah napadov DDoS in dejavnikih, ki določajo cene v tem kriminalnem poslu, najdete v priloženem sporočilu za javnost.

 

Lep pozdrav,

Ekipa DISS Kaspersky Lab

 
 
 
 
 
Copyright DISS d.o.o. 2010
Računalniška izvedba BuyITC d.o.o.