Domov > Novice > Zaradi strahu pred kaznovanjm in občutka sramu zaposleni prikrivajo varnostne incidente v podjetjih
 
  • ARHIV
 
 
RSS iz sveta
 
 
 
 

Zaradi strahu pred kaznovanjm in občutka sramu zaposleni prikrivajo varnostne incidente v podjetjih

Pošlji prijatelju
Natisni
 
 
13.07.2017

Spoštovani,

 

zaposleni prikrivajo informacijske varnostne incidente v kar 40 % podjetij po svetu. To v novi raziskavi ugotavljata družbi Kaspersky Lab in B2B International. K povzročitvi kar 46 % incidentov v podjetju letno prispevajo zaposleni. Na primer, nepreviden računovodja lahko preprosto odpre škodljivo datoteko, ki je videti kot račun enega od mnogih poslovnih partnerjev. To lahko prizadene infrastrukturo celotnega podjetja, pri čemer je računovodja nevede sostorilec kaznivega dejanja kibernetskih kriminalcev.

 

Človeški dejavnik tako predstavlja varnostni izziv, ki ga je potrebno nasloviti na več ravneh. Ne le znotraj oddelka za informacijsko varnost v podjetju, temveč zadeva tudi kadrovsko službo in vodstvo podjetja.

 

Podrobnosti o tem, kako nepoučeni in neprevidni zaposleni povečujejo možnost za kibernetske napade na podjetje, preberite v priloženem sporočilu za javnost. Fotografija v prilogi ponazarja, kateri so najbolj iskani »pomočniki« kibernetskih kriminalcev. Vsem uporabnikom je na voljo tudi kviz, kjer lahko preverijo, kako varno je njihovo vsakdanje ravnanje: https://blog.kaspersky.com/you-are-fired-quiz/.

 

Lep dan želi,

Ekipa DISS Kaspersky Lab

 
 
 
 
 
Copyright DISS d.o.o. 2010
Računalniška izvedba BuyITC d.o.o.