Domov > Novice > Ponudniki upravljanih storitev lahko obtičijo zaradi nezmožnosti zagotavljanja kibernetske varnosti
 
  • ARHIV
 
 
RSS iz sveta
 
 
 
 

Ponudniki upravljanih storitev lahko obtičijo zaradi nezmožnosti zagotavljanja kibernetske varnosti

Pošlji prijatelju
Natisni
 
 
31.07.2017
Spoštovani,
 
s porastom kibernetskih groženj in njihovim vplivom na podjetja po vsem svetu ponudniki upravljanih storitev (angl. managed services providers) vidijo »kibernetsko varnost kot storitev« kot poglavitni tehnološki trend, ki bo vplival na njihov trg v naslednjih treh do petih letih. Vrednost globalnega trga upravljanih storitev naj bi po napovedih do zaključka leta 2022 znašala 245 milijard ameriških dolarjev.
 
Kar vsaka dva od treh ponudnikov priznavata pomanjkanje usposobljenega osebja za kibernetsko varnost in še druge izzive, zaradi česar se lahko kmalu zgodi, da ponudniki ne bodo mogli zadovoljiti pričakovanjem svojih naročnikov. To je ena od ključnih ugotovitev novega poročila družbe Kaspersky Lab s področja trendov na trgu ponudnikov upravljanih storitev. Kibernetska varnost tako ni več ločena ali poljubna funkcija pri ponudnikih upravljanih storitev, ampak je postala sestavni del njihove ponudbe.
 
Podrobnosti o izzivih ponudnikov upravljanih storitev na področju zagotavljanja informacijske varnost lahko preberete v priloženem sporočilu za javnost. Celostno poročilo »Trends, Challenges and the Keys to Success in Managed Security in 2017« lahko pridobite na tej povezavi.
 
Lep pozdrav,
Ekipa DISS Kaspersky Lab
kaspersky@diss.si
 

 
 
 
 
 
 
Copyright DISS d.o.o. 2010
Računalniška izvedba BuyITC d.o.o.