Domov > Novice > Četrtletno poročilo: za plačilo odkupnine zadostuje že grožnja z napadom DDoS
 
  • ARHIV
 
 
RSS iz sveta
 
 
 
 

Četrtletno poročilo: za plačilo odkupnine zadostuje že grožnja z napadom DDoS

Pošlji prijatelju
Natisni
 
 
03.08.2017
Spoštovani,
 
drugo četrtletje leta 2017 dokazuje, da so dolgo trajajoči napadi, ki povzročijo porazdeljeno ohromitev storitve (angl. Distributed Denial of Sevice – DDoS), med kibernetskimi napadalci priljubljeni. Med žrtvami napadov DDoS so bile znane medijske hiše, kot so Al Jazeera ter spletne strani časopisov Le Monde in Figaro, pa tudi strežniki spletne storitve Skype. V drugem četrtletju letošnjega leta so naraščajoči tečaji kriptovalut spodbudili kibernetske kriminalce k manipulaciji cen prek izvajanja napadov DDoS. Največja menjalnica bitnih kovancev Bitfinex je bila napadena sočasno z uvedbo trgovanja v novi kriptovaluti – žetoni IOTA. Pred tem je menjalnica BTC-E poročala o upočasnitvi delovanja zaradi močnega napada DDoS.
 
Najdaljši napad v tem četrtletju je trajal 277 ur (več kot 11 dni) in do sedaj zaseda mesto letošnjega »rekorderja«. Trajanje ni edina razlikovalna lastnost napadov DDoS v obdobju od aprila in junija letos. Izstopa tudi geografska razpršenost ter trend izsiljevalskih napadov DDoS (t.i. RDoS).
 
Podrobnosti o napadih DDoS v drugem tromesečju leta 2017 lahko preberete v priloženem sporočilu za javnost in poročilu strokovnjakov iz družbe Kaspersky Lab. 
 
Lep pozdrav,
Ekipa DISS Kaspersky Lab

 
 
 
 
 
Copyright DISS d.o.o. 2010
Računalniška izvedba BuyITC d.o.o.