Domov > Novice > Posledice koronavirusa - ALSO pomaga kupcem
 
  • ARHIV
 
 
RSS iz sveta
 
 
 
 

Posledice koronavirusa - ALSO pomaga kupcem

Pošlji prijatelju
Natisni
 
 
17.03.2020

 

 

 

Od začetka širjenja koronavirusa spremljamo trenutna dogajanja in se uspešno ukvarjamo s pripravo široke palete različnih ukrepov za zagotavljanje dobavne verige in osebne varnosti sodelavcev, kupcev in partnerjev. Kadar koli je to mogoče, naj sestanki potekajo digitalno. Veliko naših sodelavcev je že pred nekaj časa dobilo navodila, naj delajo od doma.
 
ALSO bo pomagal kupcem, pri katerih so se zaradi posledic koronavirusa kratkoročno pojavila likvidnostna ozka grla. »S pomočjo dolgoročno vpeljane poslovne inteligence nenehno analiziramo vse prodajalce v skupini, ki se ukvarjajo z nadaljnjo prodajo, da jih proaktivno podpiramo. To nam omogoča zelo natančen vpogled v dogajanja pri zvestih kupcih podjetja, ki so strukturno zdravi, vendar sedaj tvegajo in lahko zaidejo v težave zaradi ukrepov, povezanih s koronavirusom. ALSO vam bo nudil hitro in nebirokratsko pomoč,« je napovedal Gustavo Möller-Hergt, predsednik Skupine ALSO AG.

Glede na obseg prodaje in raven prometa ponujamo podaljšanje plačilnih pogojev prizadetim prodajalcem, ki se ukvarjajo z nadaljnjo prodajo. V ta namen Skupina ALSO in njene družbe v drugih državah dajejo dodatno na voljo dvomestni milijonski znesek za izboljšanje likvidnosti. Podjetje se prožno odziva tudi na položaj posameznega prodajalca, ki je povezan s kreditnimi linijami. Izvajanje je kratkoročno, ukrepi sprva veljajo do konca aprila. Pri reševanju nastajajočih težav bo podjetje tudi po izteku tega roka podpiralo in svetovalo prodajalcem, ki se ukvarjajo z nadaljnjo prodajo majhnim in srednje velikim podjetjem. Za vsa vprašanja v tej zvezi se obrnite na: support4corona@also.com

ALSO bo naredil vse, kar je mogoče, da zaščiti svoje kupce, partnerje in sodelavce. Celotna ekipa si prizadeva in pomaga v teh težkih časih. Nadaljnje konkretne ukrepe bomo objavili v naslednjih dneh.
Neposredna povezava do izjave za medije: https://www2.also.com/press/20200316de.pdf 

Kontaktna oseba v Skupini ALSO AG: 
Manuela Rost-Hein 
Vodja komuniciranja v Skupini ALSO 
Telefon: +49 151 14040215
E-Mail: manuela.rost-hein@also.com 

Skupina ALSO AG (ALSN.SW) (Emmen/Švica) povezuje ponudnike in kupce na področju informacijske in komunikacijske tehnologije. ALSO nudi več kot 660 proizvajalcem strojne in programske oprema in IT storitev  dostop do več kot 110.000 kupcev, ki lahko poleg tradicionalnih distribucijskih storitev naročajo tudi široko paleto drugih storitev, med drugim na področjih logistike, financ in IT-storitev, ki so posebej prilagojene določenim kupcem. Od razvijanja kompleksnih IT  diagramov v organizacijah preko zagotavljanja in vzdrževanja strojne in programske opreme pa do pravice do vračila, obnove in ponovnega trženja strojne opreme za IT nudi ALSO vse storitve iz ene roke. ALSO je prisoten v 23 evropskih državah in celotni promet, ustvarjen z okoli  4.000 sodelavci, je v poslovnem letu 2019 znašal 10,7 milijarde EUR. Glavni delničar Skupine ALSO AG je Skupina Droege, Düsseldorf, Nemčija. Nadaljnje informacije so na voljo na http://also.group.

Droege Group


Skupina Droege (ustanovljena leta 1988) je neodvisno svetovalno in investicijsko podjetje, ki je v celoti v družinski lasti. Podjetje deluje kot specialist za posebej prilagojene programe preoblikovanja s ciljem povečanja vrednosti podjetja. Skupina Droege združuje strukturo družinskega podjetja in kapitalsko moč za oblikovanje poslovnega modela z družinskim lastniškim kapitalom. Skupina se v »posebnih situacijah« posveča neposrednim naložbam z lastniškim kapitalom v odcepljena podjetja družbe in srednje velika podjetja. Z vodilnim načelom »izvrševanje - po vseh pravilih umetnosti« spada skupina med pionirje pri razvijanju podjetij, usmerjenih v izvrševanje. Podjetniške platforme oz. strategije naložb skupine Droege so usklajene s trenutnimi megatrendi (znanje, povezanost, preprečevanje, demografija, specializacija, prihodnje delo, nakupovanje 4.0). Navdušenje nad kakovostjo, inovativnostjo in hitrostjo določa razvoj in dejavnosti podjetja. V zadnjih letih se je skupina Droege uspešno uveljavila na domačih in mednarodnih trgih in s svojimi podjetniškimi platformami deluje v 30 državah. Več na: https://droege-group.com

Izjava o neprevzemanju odgovornosti 

Ta izjava za tisk vsebuje izjave, usmerjene v prihodnost, ki temeljijo na trenutnih predpostavkah in napovedih, ki jih je podalo vodstvo ALSO. Znana in neznana tveganja, negotovosti in drugi dejavniki lahko privedejo do pomembnih razlik med izjavami, usmerjenimi v prihodnost, ki so tukaj navedene in dejanskim dogajanjem, zlasti na področju rezultatov, finančnega položaja in poslovanja naše skupine. Skupina ne prevzema nobene odgovornosti, da bo te izjave, usmerjene v prihodnost, posodabljala ali jih prilagajala prihodnjim dogodkom ali dogajanjem.

 
 
 
 
 
Copyright ALSO Technology Ljubljana, d.o.o.